Bananas öppnade våren 2015. Vi driver sedan tidigare Indigo och Babylon på Södermalm. Inredningen är ritad av Fredrik Stenberg och Jonas Nobel på Uglycute. Barstolarna är hämtade från Bistro Boheme, som familjen ägde under 35 år. Bananas drivs av syskonen Markéta och Jakub Vávra.

På Bananas serveras napoletansk pizza bakad i en importerad vedugn från Stefano Ferrara Forni. Mjölet importerar vi direkt från en liten kvarn som specialiserat sig på napolitansk pizza. För att kunna servera den bästa pizzan gör vi degen och gräddar på det sätt som alltid har gjorts i Neapel. Vi samarbetar med Neapels pizzaakademi "Associazione Verace Pizza Napoletana".

Förutom pizza erbjuder vi många vegetariska och veganska rätter. Köket hämtar inspiration från hela världen. Ölen serveras på tjeckiskt vis i sejdel, där sejdlarna kyls ner i 4 gradigt vatten för att hålla rätt temperatur. Vi har alltid den prisbelönta tjeckiska lager Bernard på fat. Vi har tre gästkranar där vi tappar upp öl från svenska och utländska mikrobryggerier. Våra viner finns att få på glas.

Välkommen till Bananas!